Най-после гръбначна позиция на България за Македония (и ЕС)!

Най-после гръбначна позиция на България за Македония (и ЕС)!
A A+ A++ A

Едва повярвах, когато премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев договориха първата „гръбначна" позиция на България спрямо Македония от времето на Иван Костов:

България застана против определяне на дата за преговори за членство на Македония в ЕС.

И при Борисов България води външна политика на геополитическа мижитурка, та изненадата е разбираема. По отношение на Македония, с изключения през 1992г. и 1999-2001г., българската политика е изцяло безгръбначна.

Тя се свежда до това да хвърляш храна, за да погалиш съседското куче, което обаче постоянно те хапе и системно се изхожда в твоя двор.

Патриотични аргументи, че по-твърда позиция спрямо Македония е контрапродуктивна, защото подхванва режима на македонистите, нямат особен смисъл: той ВИНАГИ бълва анти-българска пропаганда до несвяст!

Половинчатото прикоткване на онези, които някога бяха част от българската нация, нямат емпирични доказателства за успех.

Най-сетне България зае що-годе гръбначна позиция спрямо македонизма:

1)Македонците, или както искат да се наричат, имат място в ЕС!

2)МАКЕДОНИЗМЪТ, продукт на СТАЛИНИЗМА, основан на агресия, омраза и колосални исторически фалшификации, не бива да влиза в ЕС под никаква форма!

Допуснем ли го в ЕС, това ще бъде удар за европейските ценности и оправдание на чудовищни престъпления спрямо българите, народ, който вече е част от Европа!

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#България #Македония #ЕС #Европейски съюз #Бойко Борисов #министър-председател на България #Президент на България #Росен Плевнелиев #преговори за членство в ЕС #македонизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »