Камери ще следят за реда в Гърмен, местните - това не е решение

Камери ще следят за реда в Гърмен, местните - това не е решение
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Видеокамери ще следят обществения ред в община Гърмен. Съоръженията ще бъдат монтирани на входа на ромския квартал "Кремиковци" и на критични участъци в общината. Решението е взето след среща между министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов.

Припомняме, че напрежението в общината ескалира, след като трима души пострадаха при сбиване между роми от незаконното гето и жители на селото.

Местните жители са на мнение, че превантивната мярка е закъсняла. Това стана причина хората да застанат на двата полюса - "за" или "против" съоръженията за контрол.

Ромите в махалата пък са притеснени повече от факта, че трябва да напуснат незаконните си къщи. По информация на местните хора някои от тях вече са поели към гората с каруците си. Другите отчаяно протестират и твърдят, че тежките обвинения за кражби са клевета.

И в четвъртък хората в Гърмен ще излязат на мирно шествие. Крайният срок, който местните дадоха на държавата да събори незаконните постройки в ромската махала, е 2 юни. До тогава напрежението остава.

#Гърмен #роми #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"